Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Navantia: Προσφέρουμε τέσσερις νέες φρεγάτες F110 στην Ελλάδα με τα πλέον σύγχρονα όπλα



Η ισπανική Navantia με σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε, αποκαλύπτει την πρόταση της για το πρόγραμμα απόκτησης τεσσάρων νέων φρεγατών από Πολεμικό Ναυτικό, στην οποία τονίζει τις βασικές παραμέτρους για την ενίσχυση του ελληνικών ναυτικών δυνάμεων τόσο με μέσα όσο και με επενδύσεις και συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τη Navantia στις 31 Μαΐου 2021, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραδώσει 4 νέες φρεγάτες για το στόλο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ακόμα περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων επιφανείας, καθώς επίσης γίνεται και αναφορά στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία.

Ειδικότερα, η ισπανική πρόταση προβλέπει την κατασκευή τεσσάρων νέων προηγμένων φρεγατών τύπου F-110, η οποία μπορεί είναι εξοπλισμένη τόσο με ευρωπαϊκά όσο και με αμερικανικά συστήματα και τεχνολογίες, αλλά και με όπλα τελευταίας γενιάς, που θα επιτρέπουν την πλήρη διαλειτουργικότητα, μέσω της χρήσης ενός «ψηφιακού διδύμου» που θα επιτρέπει την επιχειρησιακή προσομοίωση και αξιολόγηση των οπλικών συστημάτων.





Ο εκσυγχρονισμός των MEKO

Ακόμα, περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΥΔΡΑ (κλάσσης MEKO-200), την συνεργασία με την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία, έχοντας ως σημεία αναφοράς, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του οικονομικού και βιομηχανικού περιβάλλοντος, όπως για παράδειγμα τους προμηθευτές εξοπλισμού και υλικών, την ανάπτυξη τεχνολογιών στην χώρα κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, ως βασικό μέρος του προγράμματος ναυπήγησης των νέων φρεγατών, η Navantia παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο μεταφοράς τεχνολογίας και δυνατοτήτων (ToT – technology and capabilities transfer) για την αναζωογόνηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, που περιλαμβάνει επίσης την οικοδόμηση συνεργασιών με πανεπιστήμια και κέντρα αριστείας για την καινοτομία και ανάπτυξη εργατικού δυναμικού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό το σχέδιο υποστηρίζεται από την μεγάλη εμπειρία της εταιρείας στην ανάπτυξη δυνατοτήτων για χώρες-εταίρους όπως η Αυστραλία, η Νορβηγία και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, ενώ ακόμα οι Ισπανοί σχεδιάζουν και τις απαραίτητες επενδύσεις για την αναδιάρθρωση των περιουσιακών στοιχείων των ελληνικών ναυπηγείων, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας βιώσιμης πηγής απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης για την Ελλάδα.





Την ίδια ώρα μέχρι τα μέσα ή τέλη Ιουνίου αναμένεται η τελική εισήγηση από το ΠΝ για τις επικρατέστερες προτάσεις για το πρόγραμμα των νέων φρεγατών.

Η επίσημη κατάθεση από την αμερικανική πλευρά της πρότασης για τις MMSC προκάλεσε απογοήτευση και σαστιμάρα στο ΠΝ καθώς δεν αυτή δεν περιελάμβανε ουσιαστική ενδιάμεση λύση, πλην κάποιων παροπλισμένων O.H.Perry.

Έτσι η αμερικανική πρόταση αυτομάτως κατατάσσεται στις τελευταίες, αν όχι στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας, λόγω και του ελλιπούς εξοπλισμού τους.

Έτσι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι προτάσεις που βρίσκονται επικεφαλής στη λίστα του ΠΝ είναι αυτές των Γάλλων, των Γερμανών των Ολλανδών με τις υπόλοιπες να ακολουθούν και τις αμερικανικές φρεγάτες να παραμένουν καθηλωμένες στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας του ΠΝ.

Ο μόνος λόγος που δεν έχουν απορριφθεί είναι η εμμονή της κυβέρνησης η οποία μη έχοντας φυσικά ουδεμία γνώση περί θεμάτων ναυτικής τεχνολογίας νομίζουν ότι η παραμονή στην λίστα θα εξασφαλίσει γεωστρατηγικά οφέλη. Την ίδια ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωνε τις πληροφορίες περί διαχωρισμού της αγοράς νέων φρεγατών από αυτό της ενδιάμεσης λύσης.

                         

Σύμφωνα με αυτές το ΠΝ έχει καταλήξει ότι τα σκάφη κλάσης Μ (Karel Doorman) του ολλανδικού Ναυτικού πληρούν τις απαιτήσεις του για μια άμεση λύση ενίσχυσης που έχει ανάγκη καθώς τα σκάφη εάν αποκτηθούν θα μεταβιβαστούν στο ΠΝ σε πολύ σύντομο χρόνο (hot-trander). Βέβαια αυτό έχει και την αντίθετη ανάγνωση. Ουσιαστικά έτσι «βγάζει» από τη δύσκολη θέση άλλες υποψηφιότητας χωρίς ενδιάμεση λύση, όπως πιθανότατα είναι αυτή της αμερικανικής MMSC.

Σύμφωνα με τον Ν.Παναγιωτόπουλο: «αναλόγως αποτελεσμάτων και εφόσον απαιτηθεί το ΠΝ θα εισηγηθεί τυχόν διαχωρισμό απόκτησης μεταχειρισμένων πλοίων από το πρόγραμμα των νέων φρεγατών».

 ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ

ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

14.0 ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.
14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.
14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.
14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. Όλες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύγχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.
14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.
14.6. Τα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.
14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.
14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.
14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.
14.10. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.
14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.
14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ!!!
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6977868000 - 6907847307
esymygdonias@gmail.com
isaakostas@gmail.com


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ FB:
https://www.facebook.com/pg/esymygdonias

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE
https://www.youtube.com/channel/UC1GX6dXuXx706l-nfsST_8w/videos

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?=0

Δεν υπάρχουν σχόλια