Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Και ξαφνικά όλοι απαλλάχθηκαν από την υπόθεση Siemens – Δείτε πως όλοι την έβγαλαν λάδι



ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΑΛΛΩ…
ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΕΝΤΙΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΨΑΧΝΕΙ ΒΕΛΟΝΑ ΣΤΑ ΑΧΥΡΑ…..Ο ΛΟΓΟΣ;;;; ΑΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ….


ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ, ΠΟΥ ΔΕΝΕΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ…..ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ….ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ…..
ΘΕΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ……ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ….ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;;;; ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΡΩΜΑΙΚΟ Η ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ….ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΘΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ…ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ….ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ, ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ…….ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ…..
ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΕΑΝ ΕΓΩ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΕ ΔΙΚΗ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΓΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ….
ΤΩΡΑ, ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ……ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ, ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ……ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ……….
ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 177 ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ “ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ”….
ΑΚΟΥΣ;;;;; ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΛΕΣ…..ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ…ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ………@@@@@…..ΕΙΔΙΚΑ ΕΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ…….ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ…..
Άρθρο: 177 Αρχή της ηθικής απόδειξης
Διαβούλευση:
Δημόσια διαβούλευση για τον «Κώδικα Ποινικής Δικονομίας»
Ενότητα:
ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ – ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ – ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ
Ισχύον Άρθρο:
1. Οι δικαστές δεν είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν νομικούς κανόνες αποδείξεων, πρέπει όμως να αποφασίζουν κατά την πεποίθησή τους, ακολουθώντας τη φωνή της συνείδησής τους και οδηγούμενοι από την απροσωπόληπτη κρίση που προκύπτει από τις συζητήσεις και που αφορά την αλήθεια των πραγματικών γεγονότων, την αξιοπιστία των μαρτύρων και την αξία των άλλων αποδείξεων.
Και ξαφνικά όλοι απαλλάχθηκαν από την υπόθεση Siemens – Δείτε πως όλοι την έβγαλαν λάδι
Την τελική ετυμηγορία του ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο που δικάζει επί περίπου τρια χρόνια την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.
Οι συνολικά 54 κατηγορούμενοι της υπόθεσης αντιμετωπίστηκαν διαφορετικά από το δικαστήριο. Με την απόφαση κρίθηκαν ένοχοι 22 κατηγορούμενοι για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος κατ’ εξακολούθηση, αθώωθηκαν πέντε εξ αυτών και απηλλάγησαν οι υπόλοιποι 27 κατηγορουμένοι από το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου.

Η παραγραφή του συγκεκριμένου αδικήματος επήλθε καθώς με τον ισχύοντα από 1η Ιουλίου Ποινικό Κώδικα το αδίκημα της δωροδοκίας από κακούργημα μετετράπη σε πλημμέλημα. Ως εκ τούτου παραγράφηκε. Οι τροποποιήσεις που επέφερε στον Ποινικό Κώδικα η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μετέτρεψαν και πάλι τη δωροδοκία υπαλλήλου σε κακούργημα, πλην όμως το δικαστήριο κρίνει στη βάση της αρχής ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύουν για τους κατηγορούμενους οι ευμενέστερες διατάξεις.
Να σημειωθεί ότι η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί – θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή – καθώς αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου επί των τελικών ποινών για όσους κρίθηκαν ένοχοι. Ακόμη, δεν έχουν ολοκληρωθεί και οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για αναγνώριση ελαφρυντικών. Μέχρι τότε οι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι είναι ελέυθεροι, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου και είχε προτείνει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας.
Σύμφωνα με την απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (πρώτος βαθμός) ένοχοι για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα κατ´εξακολούθηση (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) κρίθηκαν οι: Μιχαλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαύριδης (στελέχη της Siemens Ελλάδος κατά το επίδικο διάστημα), Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Έντουαρντ Πίρερ, Τόμας Γκάνσουιντ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ρίχαρντ Σίκατσεκ, Βόλφανγκ Ρούντολφ, Χανς Γιάγκεμαν, Φρανς Ρίχτερ (οι επτά τελευταίοι στελέχη της Siemens στη Γερμανία) , Γιώργος Σκαρπέλης, Νίκολαος Νίντος, Γεώργιος Αργυρόπουλος, Δημήτριος Γυφτόπουλος, Δημήτρης Κουβάτσος, Παναγιιώτης Νικάκης, Γεώργιος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας, Φάνης Λυγινός, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ και Μάρθα Καραβέλα (στην τελευταία αποδίδεται το συγκεκριμένο αδίκημα εκτός από κατ´επάγγελμα και κατά κερδοσκοπία).
Αντίθετα, αθώοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κυρήχθηκαν οι: Νίκος Μανασής, Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς και Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης.
Απαλλαγές λόγω παραγραφής
Ακόμη, απηλλάγησαν από το αδίκημα της δωροδοκίας στον ιδιωτικό τομέα λόγω παραγραφής (παύση ποινικής δίωξης) οι Έλληνες και Γερμανοί κατηγορούμενοι στελέχη της Siemens, ανάμεσά τους οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρ. Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαύριδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ρίχαρντ Σίκατσεκ, κ.ά. Επίσης έπαυσε η δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου για τους Μ. Χριστοφοράκο, Χρ. Καραβέλα και πέντε ακόμη στελέχη της Siemens στη Γερμανία.
Επιπλέον για τον ίδιο λόγο (παύση ποινικής δίωξης) απηλλάγησαν για το αδίκημα της δωροδοληψίας στον ιδιωτικό τομέα τα 13 αρχικώς κατηγορούμενα στελέχη του ΟΤΕ, ενώ επαυσε και πάλι λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη για το αδίκημα της συνέργειας σε δωροληψία στον ιδιωτικό τομέα για τον Θεόδωρο Τσουκάτο και άλλα 19 ακόμη πρόσωπα. Για το αδίκημα της συνέργειας σε δωροληψία στον ιδιωτικό τομέα απηλλάγησαν (παύση ποινικής δίωξης λόγω παραγραφής) ακόμη οι αρχικώς κατηγορούμενοι επιχειρηαμτίες και τραπεζικοί- ανάμεσά τους οι Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ. Ο τελευταίος αφού είχε «σπάσει» το βραχιολάκι από τον Νοέμβριο του 2018 εξαφανίστηκε από τη χώρα.
Τέλος, με την απόφαση απορρίφθηκαν αυτοτελείς ισχυρισμοί που είχε προβάλλει κατά βάση η πλευρά Χριστοφοράκου για τη συνδρομή δεδικασμένου για έλειψη διττού αξιοποίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια